Zájem o hmyz k jídlu v Česku roste

26.04.2022

Češi čím dál více projevují zájem ochutnat hmyzí speciality ve všech formách a podobách o čemž se návštěvníci mohli přesvědčit na letošním dubnovém veletrhu na výstavišti Flóra Olomouc v pavilonu H, kde byla nejen živá expozice jedlého hmyzu, ale současně zde pod záštitou Svazu výrobců a zpracovatelů hmyzu probíhaly ukázky přípravy hmyzích specialit, včetně možnosti ochutnávek čerstvě připravovaných potemníků moučných, potemníků brazilských a samozřejmě cvrčků . Návštěvníci si zde mohli současně zakoupit a ochutnat výrobky předních českých firem, které mají povolení hmyz pro gastronomii zpracovávat. Novinkou festivalu byly Farmerio palačinky s přídavkem hmyzí moučky. Každý kdo měl zájem mohl čerstvě usmaženou palačinku plnou přírodních proteinů přímo vyzkoušet jak chutná.