Představujeme se Vám

Petr Kovařík

vystudoval ekonomickou fakultu VŠB v Ostravě. Je tvůrce myšlenky založení společnosti Farmerio a je zodpovědný za ekonomiku, obchod, marketing a PR.



Motto: "Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody..."

Jan Werich

Pavel Kovařík

vystudoval Vysokou školu zemědělskou v Brně. Od malička se věnuje chovu hmyzu a dnes je zodpovědný za výrobní proces zpracování hmyzu ve firmě, logistiku a komunikaci s dozorovými orgány.


Motto: " Pokud žiješ v souladu s přírodou, nikdy nebudeš chudý. Pokud žiješ podle mínění lidí, nikdy nebudeš bohatý."

Seneca Lucius Annaeus

FARMERIO

Firma byla oficiálně založena v roce 2021 ale první pokusy s chovem a zpracováním hmyzu začaly již mnohem dříve. Jedná se o nový obor a tak i my jsme museli projít strastiplnou cestu "pokusu a omylu". Každý si své "Know-How" chrání a pokud Vám  někdo něco prozradí, tak jen část a na zbytek musíte přijít sami. Než jsme dosáhli toho pravého výsledku, aby naši Farmerio Křupaví červíci opravdu chutnali skvěle, měli vyváženou chuť, barvu a správně "křupli", tak spousta upražených červíků končila v miskách našich domácích mazlíčků :-). Dokázali jsme nakonec najít ten nejlepší způsob zpracování tradičním způsobem - pražením,a proto naši červíci mají nezaměnitelnou oříškovou chuť a vůni a dokážete je tak od ostatních výrobců rozpoznat. Jsme první výrobci potravin z hmyzu kteří uvedli na český trh kvalitní čokolády, instantní kaše, oleje a palačinkové směsi, a to vše jak jinak než s přírodním hmyzím proteinem.....