
Hmyz a zdraví
Hmyz obsahuje několikanásobně více bílkovin než maso, je bohatší na aminokyseliny, vitamíny, železo, obsahuje minerály, stopové prvky a obsahuje nízkou hladinu cholesterolu.
Bílkoviny
Lidské tělo se z 20% skládá z bílkovin. Základní stavební jednotkou bílkoviny jsou aminokyseliny. Ačkoliv hmyz není vnímán jako maso, přesto svým vysokým obsahem bílkovin a všech 8 esenciálních aminokyselin, se nejen vyrovná kvalitě masa, ale v mnohých parametrech dokonce maso předčí. Kvalitní bílkoviny, které tímto hmyz poskytuje jsou nezbytné a důležité pro správné fungování lidského organismu, především pro růst svalové hmoty, správný vývoj orgánů a zdravou kůži.
Vitamíny
Hmyz obsahuje vysoké dávky vitamínu B2 a B12, které jsou důležité pro náš nervový a imunitní systém.
Vláknina
Hmyz obsahuje vlákninu, která je důležitá pro správný metabolismus a navozuje pocit sytosti.
Stopové prvky
Hmyz je vynikajícím zdroje stopových prvků (měď, železo, fosfor, zinek, mangan, selen a hořčík), které lidské tělo potřebuje pro správnou funkci krvetvorby a přenosu kyslíku.
Antioxidanty
Antioxidanty se používají mimo jiné k ochraně buněk proti demenci, revmatismu a prevenci proti rakovině. Hmyz obsahuje tyto antioxidanty a je schopen tak chránit lidské tělo před volnými radikály, které všeobecně lidské tělo poškozují.
Nenasycené omega-3 mastné kyseliny
Hmyz obsahuje tyto vzácné tuky potřebné pro lidský organismus a jsou důležité především pro správnou funkci srdce a mozku. Napomáhají snižovat hladinu "špatného" cholesterolu v těle.