PROČ HMYZ?

Každá neznámá věc je vždy opletena tajemstvím , různými fámami a mýty, domněnkami a "zaručenými fakty" A jídlo z hmyzu není výjimkou. Často je z úst mnoha lidí slyšet věty typu: "... fuj, jak to můžeš jíst? Kdoví kde se ty larvy líhly... Z toho děláš takovou vědu, dám za okno kus masa a za chvilku mám takových larev fůru..."...

Hmyz a zdraví

02.05.2021

Hmyz obsahuje několikanásobně více bílkovin než maso, je bohatší na aminokyseliny, vitamíny, železo, obsahuje minerály, stopové prvky a obsahuje nízkou hladinu cholesterolu.

Existují odhady, že v roce 2050 bude na planetě přibližně 9 mld. obyvatel. Tento nárůst počtu obyvatel nebude možné nasytit pouze zvyšováním produkce klasické živočišné výroby, bude nutné také hledání nových a netradičních zdrojů živočišných bílkovin, jakými jsou především hmyz, řasy a mikroorganismy.